OTOMOTİV Dünyasından...

İşim Otomotiv sektöründe olduğu için... Burası benim için ayrı bir yer...

FİKİR KENTİ - Son Durum ...

28 Ocak 2008 Pazartesi

K Belgeleri Hususi Kamyonetlere gerekiyor mu?

Hususi Kamyonet (Peugeot Partner,Ford Transit Connect,Fiat Doblo gibi) kullanıcılarına 25 Şubat darbesi...


Özel kullanım için alınan bu araçlara, Ulaştırma bakanlığının hazırladığı yönetmeliğe göre K belgesi alınması gerekiyor.



K2 belgesi hangi araçlar için gerekli diye sorulan ve en çok da hususi kamyonetler (Gayri Ticari) için gereklimi sorusunun cevabıdır.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından ticari araçların belgelendirilmesi için hazırlanan yönetmelik Cady, Kango ve Doblo tipi araç sahiplerinin canını yaktı. Bu modelleri tercih eden binlerce tüketici, şehir içi kullanım için 750 YTL, şehir dışı için ise 5 bin YTL harç yatıracak.K2 belgesi şartıUlaştırma Bakanlığı’nın özel kullanıma tahsis edilen araçların durumuna yönelik hazırladığı yeni uygulama, binlerce tüketiciyi mağdur etti. Hususi kullanım için tercih edilen Cady, Kango ve Doblo tipi araçlar için K2 belgesini zorunlu hale getiren Bakanlık, 25 Şubat tarihinden sonra trafiğe çıkacak sürücülerden bu belgeyi isteyecek. Eğer araç sadece şehir içinde kullanılacaksa 750 YTL harç yatırılması yeterli olacak.


Bu tip araçlarla şehirlerarası yolculuk yapmayı düşünen tüketicileri ise ikinci bir şok bekliyor. Çünkü şehirlerarası kullanım için K2 belgesi isteyen Bakanlık, araç kullanıcılarının 5 bin YTL harç yatırmasını zorunlu tutacak.

Kamuoyunu bilgilendireceğiz.
Yönetmeliğin binlerce vatandaşı mağdur edeceğini vurgulayan tüketici dernekleri ise tepkili.. Cady, Kango ve Doblo tipi araçları hususi kullanım için alan vatandaşların bir anda yüksek harçlarla karşı karşıya bırakılacağını söyleyen Tüketici Hakları Koruma Derneği Başkanı Ali Ulvi Büyüknohtuçu, konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceklerini bildirdi.

Dava yolu açık.
Yönetmelikle ilgili binlerce vatandaşın tüketici derneklerine müracaat ettiğini kaydeden Büyüknohutçu, “Biz gereken bilgi ve belgeleri topladık. Vatandaşlardan gelen dilekçeleri inceledikten sonra yargı yoluna başvuracağız. Tüketici mahkemelerinin bu konuda bizi haklı çıkaracak bir karar vereceğinden eminim” diye konuştu.

Buradan Alıntıdır.

Bu Haberle İlgili Yeni Gelişmeler :


2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu ne bıcım kanun ya araç ticari olsa tamm dıyecez ticari araçla para kazanıyosun bu husisi araç yok sigota yok pul yok belgesı dır 3-4 bini buluyo olmazki böyle kardeşim

Adsız dedi ki...

zam zam yinede zam.benim araç zaten 1 ay boyunca 4 kişilik ailenin yiyeceği yakıtı içiyor.sayenizde.k belgesi çıktı ailem öldü.