OTOMOTİV Dünyasından...

İşim Otomotiv sektöründe olduğu için... Burası benim için ayrı bir yer...

FİKİR KENTİ - Son Durum ...

28 Şubat 2008 Perşembe

Şoför dediğin Sadece sürer....

İyi Şoförler Sadece Sürer,
başka bir şeyle
ilgilenmezler.
(Video 'yu İzleyin Hak vereceksiniz.)



(Alıntıdır)

Alfa Romeo 8C Spider




İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo'nun sınırlı sayıda ürettiği spor otomobili 8C Competizione'nin cabrio versiyonu yüzünü gösterdi. Önde konumlandırılan 4,7 lik V8 Boyu 4.34 m olan iki kişilik sporcunun kumaş tavanı, tek bir düğmeyle otomatik olarak açılabiliyor.450 bg'lik 'alfa sesi' eşliğinde en üst seviyede sunuyor.6 ileri vitesli otomotik şanzımanı bulunan araç 0-100 km hızlanmasını 4 saniye gibi bir sürede gerçekleştirebiliyor. Aerodinamik iyileştirmeler ve 20 inçlik jantlar 'yakışıklı sporcunun' son derece iyi bir yol tutuşa sahip olmasını sağlıyor. Sadece 800 adet üretilecek olan 8C Spider'in Almanya fiyatı 170 bin Euro (yaklaşık 300 bin YTL)

Haber Buradan , Fotograflar Buradan alıntıdır.

27 Şubat 2008 Çarşamba

BİLGİ : Araç Lastiklerinin Yaşı Nasıl Anlaşılır...

Araç Lastiklerinin Yaşı

Demir Bükey'in değişi ile,

"otoların lastikleri, yol ile olan yaşam bağıdır".

Araç lastiklerinin, üretim tarihinden

5 yıl

sonra kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Elastikiyetini kaybedeceklerinden,

kullanım ömrünü dolduran lastiğin

zemine tutunması azalacağı gibi,

çatlama nedeniyle

(özellikle sıcak mevsimlerde)

kullanım sırasında

patlama riski de

taşımaktadır.

Lastiklerinizin üretim tarihlerini nasıl anlarsınız?

Lastiklerin üzerindeki bir damga bulunur (4002).

Bu damgada ki ilk iki rakam, lastiğin üretildiği haftayı, son iki rakam da yılı belirtir.

Örnekteki damga (4002) lastiğin 2002 yılının 40'ıncı haftasında üretildiğini ifade eder.

Bir başka örnekte ise (2699) lastiğin 1999 yılının 26'ncı haftasında üretildiğini ifade eder.

Araç lastiklerini güvenliğiniz için kontrol ediniz.

Kullanım ömrünü doldurmuş lastikleri kullanmayınız.

(İnternet'ten)

İlginç Fotograflar


12 Şubat 2008 Salı

K Belgeleri : Danıştay İptal ettimi. Etmedimi ?

Önce Haber :
Ulaştırma Bakanlığı'nın panelvan araç sahiplerine zorunlu kıldığı K2 belgesi şartı Danıştay'dan döndü. Bakanlık, dertli panelvan sürücülerine 25 Şubat 2008'e kadar K2 belgesi almaları için süre tanımıştı. Milyonlarca sürücüyü etkileyecek karar Danıştay 10. Dairesi tarafından iptal edildi.

Devamı >>>


Ve sonrasındaki Okuyucu yorumlarındaki Tartışmalar :

  • Danıştay 10. Dairesi’nin E. 2004/6784 esas ve K 2007/3199 sayılı kararı ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin;*4. maddesindeki “otobüs” tanımı, *14. maddesi (c) bendindeki “ilgililerin mesleki yeterlilik belgeleri”, *16. maddesi son fıkrası, *22. maddesi (f) bendi, *60.maddesi (b) ve (d) bendi, *73. maddesi (b) bendi, *74. maddesi (c) bendi, *79.maddesi 2. fıkrası, *81. maddesi (a) bendi ve son fıkrası, *82. maddesi 3. fıkrası, *87. maddesi, *geçici 6. maddesi ile *geçici 9. maddesini hukuka aykırı buldu.Yönetmeliğin sözkonusu maddelerini incelediğimizde "K" belgesi ile ilgili bir iptal söz konusu değildir.

  • Benim araştırdığım kadarıyla Danıştay 10. dairesinin kararı Mesleki Yeterlilik Belgesi hakkında, K2 iptali hakkında değil. Sanırım bir yanlış anlama olmuş, haber hatalı görünüyor. Fakat bence de K2 belgesi şartı sadece aracın ticari amaçla kullanımı durumunda aranmalı, fakat bunun da denetimi çok zor, o nedenle K2 zorunluluğu iptal edilmeli.

Okuyucu tartışmalarının tamamını haberin devamında okuyabilirsiniz.

K BELGELERİ : Taşımacılık Lisansına Süre Uzatımı

Taşımacılıkta lisans alma zorunluluğu yıl sonuna kadar uzatıldı.


Şehir içi taşımacılık yapanlara yıl sonuna kadar (31.12.2008) lisans sorulmayacak.
Ulaştırma Bakanlığı, il içinde 3.5 tonu geçmeyen taşımacılık yapan firmaların lisans alma zorunluluğunu 31 Aralık 2008 tarihine kadar uzattı. Daha önce bu süre; 25 Şubat 2008 olarak belirlenmişti.
Ulaştırma Bakanlığı, sayının fazlalığı nedeniyle yeterli belgelendirme yapılamaması ve konunun yeterince duyurulamaması üzerine süreyi yıl sonuna kadar uzatma kararı aldı.
Bu tarihe kadar lisans almayanların taşımacılık yapması mümkün olmayacak.

8 Şubat 2008 Cuma

Küçük İlginç Otomobiller...





(Alıntıdır.)

6 Şubat 2008 Çarşamba

SUBARU 'dan Dünyanın ilk Boxer Dizel Motor'u.

Subaru bir yeniliğe daha imza atarak, dünyanın İlk Boxer Dizel Motoru'nu üretti. Karşılıklı yatay yerleştirilmiş silindirler ve düşük ağırlık merkezi ile otomobile, sarsıntısız ve akıcı bir güç aktarımı sağlayan efsanevi Subaru Boxer Motor ayrıcalığını ve performansını, artık Subaru'nun dizel modellerinde de yakalamak mümkün.



BOXER MOTOR NEDİR :

Karşılıklı silindirdeki pistonların boks benzeri hareketleri yapmaları nedeni ile bu isim verilir.VW Kaplumbağa ve Porsche ile ünlüdür.Silindirleri yatay bir düzlem üzerinde ve krankın iki tarafında bulunan yatık silindirli motor.

4 Şubat 2008 Pazartesi

F-35 Müşterek Taarruz Uçağı (Joint Strike Fighter)

F 35 Projesine Türkiye ,

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın 2012 yılından itibaren ekonomik ömürlerini doldurmaya başlayacak olan F-4 ve F-16 uçaklarının yerini almak üzere ortaya çıkacak yeni nesil savaş uçağı gereksinimi göz önüne alınarak, 1999 yılında Konsept Gösterim Evresi (CDP)’nden başlayarak projeye katılmış ve 11 Temmuz 2002 tarihinde imzalanan uluslararası Mutabakat Muhtırası (MOU) ile, uçağın mühendislik geliştirme faaliyetlerini kapsayan ve halen devam etmekte olan Sistem Geliştirme ve Gösterim (SDD) Evresi’nde, 3. seviye ortak olarak yer almıştır. SDD evresi kapsamında uçak ve ilgili yer sistemlerinin mühendislik geliştirme faaliyetleri devam etmektedir. Türkiye; JSF Projesi SDD Evresi’ne katılım payı olarak ABD Hükümetine 175 Milyon ABD Doları ödemektedir.

Ayrıntılı bilgiyi Buradan Alabilirsiniz.

Video :