OTOMOTİV Dünyasından...

İşim Otomotiv sektöründe olduğu için... Burası benim için ayrı bir yer...

FİKİR KENTİ - Son Durum ...

31 Aralık 2007 Pazartesi

Yeni yılınızı Sağlıkla geçirmeniz dileğiyle...

29 Aralık 2007 Cumartesi

Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney : 2007 Türkiye Bayanlar Ralli şampiyonları.


Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney çocukluktan beri arkadaşlar. Yıllarca snowboard pistlerinde yarıştılar. Çoğu kez önce Güney ipi göğüsledi. Çetinkaya bir kez, Güney beş kez Türkiye bayanlar snowboard şampiyonu oldu. Geçen yılın Türkiye Bayanlar Ralli Şampiyonu Çetinkaya, co-pilotu olması için Güney'i ikna etti. Eskiden rakip olan bu ikili şimdi aynı ekipte yarışıyor. Devamı Burada (Milliyet Cumartesi)

Chevrolet Corvette C6.R (2007) Yarışlardan görüntüler...






28 Aralık 2007 Cuma

Natalia Sls 2 : Dünyanın en pahalı Otomobiliymiş...


Natalia SLS 2 ile amerikan firması DiMora Motorcar dünyanın en hızlı sedanını üretmek istiyormuş. Dikiz aynaları yerine dikiz kameraları olacakmış. 1217 bg üretecek motoruyla, 330km/h hızıyla 3,7 saniyede 100km ye ulaşacakmış. 1.480.000 Euro fiyat biçilmiş.


Otomotiv : Zaman Sektör Buluşmaları...

(Resime tıklayarak büyütebilirsiniz.)


Yol haritası birlikte çizilirse Türkiye otomotivde üs olur.
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve otomotiv firmalarının temsilcileri Zaman'ın geleneksel Sektör Buluşmaları'nda bir araya gelerek yeni yol haritasını masaya yatırdı. Sektör temsilcileri, otomotivde 40 milyar dolarlık ihracat hedefi için devlet desteği isterken Bakan Şimşek, sektörle birlikte hareket etme sözü verdi. Devamı Burada





Otomotiv sektöründe yanlış bilinen gerçekler.
Otomotiv Sanayicileri Derneği Başkanı Turgay Durak kamuoyunda bilinenlerin aksine otomotiv sektörünün tam anlamıyla kayıt altında bir sektör olduğunu söyledi. Devamı Burada

Çevreyi kirleten araçtan daha çok vergi alınmalı.
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve otomotiv firmalarının temsilcileri Zaman'ın geleneksel Sektör Buluşmaları'nda bir araya gelerek yeni yol haritasını masaya yatırdı. Sektör temsilcileri, otomotivde 40 milyar dolarlık ihracat hedefi için devlet desteği isterken Bakan Şimşek, sektörle birlikte hareket etme sözü verdi. Devamı Burada

Kaynak : Zaman



22 Aralık 2007 Cumartesi

Aklınızda Bulunsun : Benzin Deposu Hangi taraftadır. ?

Yabancı bir arabaya bindiniz . Benzin azaldı. Benzin istasyonuna gireceksiniz. Acaba bu arabanın benzin deposu sağda mı yoksa solda mı?

Cevap cok basit, benzin göstergesine bakın orada bir pompa işareti var. Eğer depo sağda ise hortum ve tabanca pompa şeklinin sağında, solda ise hortum+tabanca arabanın solunda. (Resimlere bakınız!)




16 Aralık 2007 Pazar

Mercedes : Bu hangi modeli acaba ?

Mercedes 'in Bu modelini internette rastladım. Açıklamada yoktu.
Fazlada araştırmadım.Bilen varsa yoruma yazabilirmi ?

10 Aralık 2007 Pazartesi

Ferrari 430 Scuderia





7 Aralık 2007 Cuma

Audi R 8




3 Aralık 2007 Pazartesi

Çarpma Testi (Crash Test) : Toyota Auris ve Çin Otomobili.

Aşağıdaki Videolarda Japon Toyota Auris ile Çin Otomobilleriyle ilgili çarpma testi görüntüleri var. Filmleri izlerken özellikle Sürücü koltuğundaki mankenlere ve Araçların Yolcu kabinlerine dikkat ederseniz Çin otomobilleri hakkında bilgi sahibi olursunuz. Burada Aurisi koymamın sebebi Çarpmanın sonuçlarını karşılaştırabilmek için. Aurisde Mankenler ve Kabin fazla hasar görmezken, Çin otomobillerinde ise tam tersi bir görüntü var. Halbuki bu testler 50-60 km. hızda yapılıyor. İzleyin ve kararı siz verin.
1.Video : Japon Toyota Auris


2.Video : Çin Otomobili


3.Video : Çin 4x4WD